خوش آمدید

دانستنی های سماق

چهارشنبه, ۱۶ بهمن ۱۳۹۲، ۱۱:۳۱ ق.ظ

سُماق (گونه معروف Rhus coriria)درختچه ایست کوهستانی که میوه‌های  خوشه‌ای دارد و میوه ی آن پس از کوبیده شدن به عنوان چاشنی، همراه با غذاهایی همچون کباب  استفاده می‌شود.

 

گیاه سماق از راسته افراسانان (Sapindales)، تیره ی پسته‌ایان (Anacardiaceae) است.

 

سماق در قدیم سماک نیز تلفظ می‌شده و ریشه ی واژه، ???? سُمّاق سریانی است. درختچه سماق در شمیران، تفرش، خراسان، قم، محلات، شیراز، رودبار، تبریز، و باغات اقلید و بعضی از کشورهای خاورمیانه می‌روید. سماق برای دندان درد مفید است و اشتها را تحریک می‌کند.

 

لثه را تقویت و از خونریزی معده جلوگیری می‌کند. به دلیل داشتن تانن فراوان قابض و پاک کننده معده می‌باشد. خوردن سماق تازه ایجاد مسمومیت می‌کند. همچنین سماق برای بیماران دیابتی بسیار مفید است.

 

در یونان باستان از چوب سماق به جهت رنگ‌آمیزی پارچه‌های پشمی استفاده می‌شده است و در کشور ایتالیا از این گیاه برای رنگ داده به چرم نیز استفاده شده است.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی